Rachel Weisz-szel nyit a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

denial_tagadó_V.Zsidó Filmfesztivál_Kino Cafe_budapestiek-portalja
 

Rachel Weisz-szel nyit a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

November 17-20. között a Művész Mozi és a Kino Cafe Mozi ad helyet a Budapesti Zsidó Filmfesztiválnak, amely már az ötödik évben hozza el a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait Magyarországra.

 

A fesztivált a Rachel Weisz főszereplésével készült Tagadás című film nyitja; a valós eseményeket feldolgozó film a holokauszt-tagadás és a véleményszabadság témáját járja körül: Deborah Lipstadt amerikai történésznek bíróság előtt kell megvédenie igazát – és ezzel együtt a XX. század történelem legborzalmasabb tényeit -, amikor megjelent könyve kapcsán egy ismert brit holokauszttagadó rágalmazásért bepereli és teátrálisan 1000 dollárt ajánl fel annak, aki cáfolhatatlan bizonyítékkal szolgál a gázkamrák egykor volt létezésére.

 

A fesztivál díszvendége Deborah Lipstadt, akivel a november 17-i megnyitó mellett a fesztivál zárónapján egy, a holokauszt-tagadásról szóló beszélgetés során találkozhatnak az érdeklődők.

 

A válogatás több filmje is felveti a múlttal való szembenézés, és annak elkerülésének a kérdéseit, amelyek körüljárása évszámtól és földrajzi koordinátáktól függetlenül is izgalmas utazást ígér.  A filmfesztivál kísérőprogramjai között tematikus beszélgetések és a Hosszúlépés városi sétái szerepelnek.

 

A teljes program a www.zsifi.org weboldalon elérhető.

Jegyek már kaphatók a Művész és Kino Cafe mozi pénztáraiban és online.

 

A filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidó kultúra rendkívül színes, és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról. A program összeállításánál döntő szempont mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség. 

 

V. Budapesti Zsidó Filmfesztivál

Időpont: 2016. november 17-20.

Helyszínek: Művész Mozi, Kino Cafe Mozi

További információ: www.zsifi.org

 

Teteje