A CSOK hatása a családi házak árára

Ingatlanpiac
 

A CSOK hatása a családi házak árára

A jelenlegi magas árakon kínált ingatlanokra kisebb a kereslet.. A CSOK nem befolyásolta nagymértékben az ingatlan árakat, inkább a telekeladások nőttek. A piac viszont megállt. 

Az eddigiekhez hsonlóan még mindig lenne kereslet az ingatlankra, de a magasan tartott árak miatt stagnálást lehet tapasztalni. Emiatt nincs túl nagy alku kedv. A társasházi lakásokra nagyobb lenne az igény, melyekből viszont most kisebb a kínálat. A családi házak esetében egyszerűbb az alku lehetőség még a kicsit túlárazott házaknál is.

A túlárazott ingatlanokat általában nem nézi meg senki, ezért az eladók nem sok jóra számíthatnak. Inkább azok az ingatlanok szmíthatnak érdeklődésre, amelyek legfeljebb 10-15 %-al vannak túlrazva.

Az szinte biztos, hogy ezekben az esetekben alkura kerül sor, míg el nem érik a reális árat.

Valószínűleg az egymásra épülő hírek elterjedése okozta ezt a rengeteg túlárazottságot az ingatlan piacon. Hirtelen betejesülhettek volna az álmok. 

Visszatérve a CSOk hatására: már néhányan el kezdtek élni a lehetőséggel és főleg a jó árban lévő telkeket vásárolták fel, melyek el si fogytak. Az így megmaradt magas árú telkekre viszont már nincs kereslet.

A túlságosan drága telkekbe nem éri meg befektetni, hiszen a beruházó nem adhatja annyival drágábban a lakásokat, hogy neki így is megérje.

Tehát a befektetők száma is csökken, mert a túl magas árak nem teszik lehetővé a nyereséges beruházásokat, felújításokat.

Jelenleg ha családi házról van szó, a vevők főleg a gyerekes házaspárok, tehát leginkább a nappali, háló és plusz két szoba elosztású házak a legkeresettebbek. 

Ami változást hozhat, az az újépítésű ingatlanok piacra dobása lesz előreláthatólag 2016 végére illetve főleg 2017-ben.

Az új építésű ingatlanok eljövetele sem vaéószínű, hogy befolyásolja majd a használt ingatlanok árát.

 

Ha kérdése van, keressen minket az alábbi telefonszámon:

06(70)426-7014

S.P.C. Ingatlaniroda

A cikk partnere: 

S.P.C. Ingatlan Iroda
 

S.P.C. Ingatlan Iroda

Teteje