Már kapható a 3D nyomtató toll

3d nyomtató toll_budapest-portal
 

Már kapható a 3D nyomtató toll

A forradalmi 3D nyomtatás újabb lehetőséggel bővült, hiszen már 3D nyomtató toll is piacra került, tudtuk meg az IT Caféból.

Szeptembertől már kapható az eszköz, amely  100 és 250 Celsius-fok közötti olvasztási hőmérséklet tel építi meg a kívánt formát, miközben valósidejű visszajelzést ad egy monokróm LCD kijelző.

Olyan egzotikus alapanyagokat is támogat, mint a fém, a fa, a nylon, vagy a polikarbonát. A 3Doodler PRO tollon három fokozatban állítható a hűtés, így nagyon sokféle felhasználási területen alkalmazható.

 

3D nyomtató toll_budapest-portal

 

Az ára egészen elérhetővé teszi számunkra, hiszen a 250 dollár, ami átszámítva nincs 69 000 forint, így a jobb anyagi körülmények között élő diákok akár a tanuláshoz is használhatják.

A karbonszálas borítású, így professzionális külsőt kapott toll ABS, PLA és FLEXY anyagok mellett fa, réz és bronz ötvözetekkel is dolgozik.

A jelenleg végiggondolható számtalan felhasználási lehetőségen, - mint a tervezés, gépipar, autóipar, űrkutatás, oktatás  - túl a jövőben bizonyára, majd egészen új területen is megújulást hozhat.  Bízunk benne, hogy rengeteg új találmányra, előrelépésre ad teret ez az új eszköz.

 

A 3D nyomtató toll működését megnézhetjük egy filmen.

 

Forrás: itcafe, index.hu

Teteje