Téliesítse erkélyét!

erkélybeépítés télra_megoldas_budpestiek-portalja
 

Téliesítse erkélyét!

Elérkezett a hideg idő és a belvárosi illetve emeletes lakásokban is beszorultunk a meleg szobákba a fűtőtest mellé. Az eddig oly kedves erkélyeinket, amiket reggelizésre, beszélgetésre, felfrissülésre vagy épp dohányzásra használtunk már nem látogatjuk olyan szívesen. Főleg ha ilyen hideg szeles téli idő köszönt be, mint éppen most.

Pedig gondolkodhatunk másképp is. Beépítve nyílászárókkal és fix elemekkel, szükség esetén tetővel erkélyünk kellemes kis meleg helyiséggé varázsolható, és a hideg sötét időben is megmarad ez a kis élettér.

Ilyen módon erkélyünk méretével, akár jó néhány négyzetméterrel megnövelhetjük lakásunk alapterületét, ami a piaci értéken emeli, tehát értéknövelő beruházás.

Az előrelátó gondolkodást mindig öröm követi. Ha elképzeljük, mi mindent tehetünk bele: kis asztalt székekkel, tárolót, be is függönyözhetjük, vagy használhatunk rolettát vagy más árnyékolót. Jó ízlését és pénztárcáját ötletesen használva gazdagodhat mindenki, aki belevág.

Manapság már elérhető áron tudnak akár egyedi méretben is legyártani fix és nyitható elemeket. A legkedveltebb az acélvázszerkezet és a fehér műanyag nyílászárók használata. Ezek igen jó szigetelési tulajdonságokkal bírnak, megbízhatóak és igényes látványt nyújtanak.

Ez a változat már elérhető áron felépíthető. Csak végig kell gondolnunk hány oldalfalat kell építeni, szükség van-e tetőre. Ezek közül melyiken kell fix vagy nyitható ablak, és szükség van-e ajtókra. Ezek után már a négyzetmétereket összeadjuk megvan a méret. Az összeg forintosítva kigazdálkodható.

Ennél kicsit magasabb árfekvésűek az üvegfüggönyök, amelyeknek könnyedségét és eleganciáját az adja, hogy felül és alul vannak megfogatva, és egy sin mentén lehet összehajtogatni a lapokat. Ezek a konstrukciónál fogva nem szigetelnek a téli időszakra, így ezzel számolnunk kell a döntésnél.

erkélybeépítés télra_megoldas_budpestiek-portalja

A harmónikaajtós változat ennél drágább, de mivel az üvegtáblák keretben futnak, ezért hőszigetelt. Kevésbé légies, de ez is nagyon látványos.

A gyártás és beszerelés néhány hetet vesz igénybe és a tervezés és megrendelés után már csak azon kell gondolkodunk és fantáziálnunk, mire fogjuk használni megnövekedett életterünket. Használhatjuk étkezőnek, dolgozószobának, tárolónak, dohányzónak vagy gyerekszobának.

Az ott lakóktól függően nőies vagy férfias színeket, anyagokat, tárgyakat választhatnak, vagy olyat, amelyikben mindenki nemtől, kortól függetlenül jól érzi magát.

Ha éppen azon gondolkodnak, mit vegyenek családjuknak karácsonyra, amivel örömet okoznak, akkor igyekezniük kell.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne egy nagyszerű téliesített erkélyt, keressen meg minket!

 

megoldas.hu/erkelybeepites

erkélytéliesítés_terasztéliesítés_megoldás_budapestiek-portalja

A cikk partnere: 

beépített erkély_budapest-portal
 

Megoldas.hu - Lakásfelújítás/Erkélybeépítés

Teteje