Zöld irodával duplán jól jár!

zöld iroda_raklap_paraván_budapest-portal
 

Zöld irodával duplán jól jár!

Egy szép természetes környezetben mindenki megnyugszik. Az emberek növényekkel teli környezetben hatékonyabbak, ugyanakkor csökken a betegségek előfordulása.

 

Nem kell ennél jobb motivációnak

Amellett, hogy egy növényekkel telerakott szoba otthon vagy az  irodában kellemes, jó harmóniájú, emellett számos pozitív hatással van ránk. Eddig sokan kifogásolták, hogy sok törődésre van szükségük, de ez a mai technológiában már nem mondható el. Számos olyan növénytartási technológiáról hallhattunk már, amelyek megkönnyítik, egyszerűsítik a kezelését. Sokak szerint a vertikális, moduláris kerteké a jövő, ahol automatikus öntözőrendszereket építenek be.

 

zöld iroda_raklap_paraván_budapest-portal

 

Jótékony hatássukról már hallottunk az élettani tényezőkre. Ilyen például, hogy a a munkahelyen elhelyezett növények környezetében fél év alatt a betegség miatti hiányzások 15%-ról 5%-ra csökkentek. Különböző egészségügyi panaszok (fáradság, fejfájás, bőr és a nyálkahártyák kiszáradás) előfordulása 20-30%-kal csökkent. Egy megdöbbentő Harvard Egyetem által végzett kutatás azt állítja, hogy kb. 180-300%-kal növekedett az információ feldolgozás illetve a stratégiai alkotás képessége, a stresszes helyzetekre való reakció pedig 100-130%-kal.

 

Hogy miért? Mivel a növények, amellett, hogy esztétikusak és dekoratívak, azt az érzést keltik a munkavállalóban, hogy az alkalmazójának fontos az egészsége és a jókedve. Ilyen módon tudnak egy teljesen új motivációs eszközt bevezetni: a zöld irodát.

 

A belsőépítészek szembetalálkoztak ezzel a megoldandó feladattal, hogy bár valóban szükség van rájuk, de sok helyet foglalnak. Nagyszerű innováció a vertikális kertészet, aminek lényege, hogy viszonylag kis alapterületen több növényt tudunk elhelyezni nagy felületen. Sok nagy nevű cég már alkalmazza is ezt az irodák kialakításánál: a Facebook, a Microsoft, az Apple vagy az Intel.

 

piacesprofit.hu

Teteje