környezetvédelem

legtisztito moha fal_ujlipocia
 

Légtisztító mohafal Óbudán

Légtisztító mohafalat állítottak fel a Kolosy téren. Ezt az új környezetvédelmet szolgáló tárgyat Óbuda-Békásmegyer önkormányzata rendelte és szállíttatta a városrészbe.

 

környezetvédelmi pályázat_budapest_ujlipocia
 

Új környezetvédelmi pályázat

Új környezetvédelmi pályázat lesz elérhető különböző civil és önkéntes programokra. Célul tűzték ki a főváros környezeti állapotának javítását és fejlesztését. Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet kizárólag egyes területeken.

 

Komposztálható csomagolóanyag lehet a világ megmentője

Hogyan szűntethető meg a pazarlás? Hogyan működhet a körforgásos gazdaság? Például a komposztálható csomagolóanyagokkal.

 

Egy kattintással védhetjük a környezetet

A szabályozó hatóságok az üzleti és társadalmi szférával egyetemben nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelmi akciókra. Az Epson felméréséből kiderült, hogy bár az alkalmazottak támogatják a környezetvédelmi programokat, a munkaadók mégis le vannak maradva a megvalósításukban. 

irodai nyomtatás_budapest-portal
 

Nem bírunk élni nyomtatás nélkül

Magyaroroszágon az irodisták 17 nyomtatott lapot dobnak a szemétbe naponta. Ennek kétszeresét, azaz 34 oldal printelnek ki. Azért van ez, mert szeretik a papírlapon elolvasni a számlákat, szerződéseket, táblázatokat, leveleket, kimutatásokat stb. írja egy Epson-kutatás.

Teteje